Om Baker Kristiansen

Trude Bergundhaugen og Anita Rud Rosenborg er eier av Baker Kristiansen AS og er henholdsvis daglig leder og butikkansvarlig.

I bakeriet er vi nå ti faste ansatte, i tillegg til ti ekstrahjelper samt én lærling. Vi har som mål å til enhver tid ha en lærling i praksis hos oss, slik at vi både kan holde oss selv faglig oppdatert og bidra til å utdanne dyktige fagfolk.

1919

Gina og Hjalmar Kristiansen kjøpte det nyoppførte huset i Storgata 117, Moelv av Karl Larsen. I kjelleren ble det innredet til bakeri.

På kort tid utviklet Kristiansen bedriften til å bli en levedyktig familiebedrift med kvalitet i høysetet. Allerede den gangen ble det levert bakervarer til forskjellige landhandlere, kafeer og restauranter.

 

1939

Hjalmar Kristiansen døde og bakeriet ble bortleid til Simen Simensen i fem år – inntil sønnen, Leif Kristiansen og hans kone Kari, overtok bedriften igjen. Den gangen ble det første konditoriet innredet i første etasje, sammen med butikk og bakeri i kjelleren.

Etter hvert utviklet det seg et internt kodespråk når man ønsket å få tilført bakervarer via kjellerlemmen: Ett tramp betydde loff, to kneipp og så videre.

1982

Leifs sønn, Terje Kristiansen overtok bakeriet sammen med kona Anne. Men Leif fortsatte i bedriften helt til han var 74 år. Nye produksjonslokaler ble bygget og ny butikk innredet der stuen til Kari og Leif Kristiansen hadde vært tidligere.

Terje Kristiansen hadde sin læretid hos Mæhlum på Lillehammer, før han reiste til Uppsala og gikk på konditorfagskolen der. Deretter fulgte noen år som bakermester ved Norsk Cerialinstitutt. I løpet av 80-årene utvidet Baker Kristiansen sin bedrift med filialutsalg bl.a. i Brumunddal, Rudshøgda, Hamar, Løten, en periode i Lillehammer – totalt 7 filialer.

1998

Produksjonen ble nok en gang utvidet – med ca 250 kvm. På det meste sysselsatte bedriften 45-50 personer og hadde ca. 20 årsverk.

26.08.2003

Anne og Terje Kristiansen, som var på ferie – på vei til St. Petersburg – våknet om morgenen av telefon hjemmefra med beskjed om at hele bakeriet sto i brann! Da var det bare å snu og vende hjem til ruinene og sjokket. Alt var ødelagt. Etter mange tårer, søvnløse netter og diskusjoner ble de enige om å prøve å selge unna mest mulig. Men filialen på Rudshøgda ble beholdt for å opprette et minibakeri for et utsalg der.

2003 – 2009

Bakeriet og butikken på Rudshøgda har vært det eneste som var igjen av Baker Kristiansen. Men med dette utsalget har bedriften blitt holdt i gang og vært inntektskilden for opptil 3 – 4 årsverk.

Sommeren 2009 fikk Baker Kristiansen beskjed om at de ville miste produksjonslokalene sine på OBS! Rudshøgda. Da måtte man nok en gang gå i tenkeboksen.

Resultatet ble et helt nytt, moderne produksjonslokale for baking av alle slags brød-, bake- og konditorvarer, pluss en stor, ny butikk og kafè.

2013

Anita og Trude kjøpte bedriften i 2013.
ikon-avdeling

Avdeling Moelv

Telefon: 62 34 63 97

Mandag – fredag: 07.30 – 17.00 (torsdag: 19.00)
Lørdag: 08.00 – 15.00
Søndag: 11.00 – 15.00
ikon-avdeling

Avdeling Brumunddal

Telefon: 62 34 50 40

Mandag – fredag: 07.30 – 17.00
Lørdag: 09.00 – 15.00
Søndag: 11.00 – 15.00